Philips lanceert Sonos concurrent in samenwerking met Spotify

Natuurlijk heeft Sonos niet het alleenrecht op connected soundsystems. Ook Philips is al jarenlang actief op het gebied van slimme speakers die je via een app kunt bedienen. Deze week lanceerde het bedrijf een nieuw product op dit gebied: Philips Spotify multiroom speakers.

Je kunt de twee speakers uit deze serie in elke kamer van je huis neerzetten, en ermee verbinden via een app op je smartphone. Zo kun je er voor kiezen door het hele huis de zelfde muziek te laten spelen, of in elke kamer een andere playlist op te zetten.

14884658910_5dba46b986_k

De bediening van de speakers oogt verrassend simpel: Wanneer je op je smartphone de Spotify app aan het luisteren bent, en op de knop van de speaker drukt, schakelt de muziek automatisch over naar deze speaker. Zonder dat je daar dus eerst een andere app voor hoeft op te starten.

Volgens Philips zijn de speakers onderdeel van een steeds slimmer wordende woonomgeving. Het opzetten van muziek in verschillende kamers in je huis moet zo simpel mogelijk zijn. Als je wordt gebeld, bericht binnen krijgt of een videootje wil bekijken op je telefoon, speelt de muziek ondertussen gewoon door.

14782892089_3abf22c6ff_k

De simpele bediening van de speakers is mogelijk dankzij Spotify Connect, die er voor zorgt dat de muziek in hoge kwaliteit wordt gestreamed zonder dat je batterij wordt leeg getrokken. Via de Philips Spotify multiroom app kun je de speakers pairen als groep, of besturen als afzonderlijk apparaat.

Philips Spotify multiroom is vooralsnog beschikbaar als twee modellen: De SW700M 2,5 inch speaker (€99,99) en SW750M 3 inch versie (€149,99).