Garmin komt met nieuwe smartwatch en fitnesstracker

Na eerder al een fitnesstracker met hartslagmeter te hebben geïntroduceerd, komt Garmin nu ook met een smartwatch met dezelfde technologie: de vívoactive HR. Dit apparaat doet alles wat de fitnesstracker ook doet: het telt je stappen en houdt bijvoorbeeld bij hoeveel trappen je beklimt.

De vívoactive HR heeft een hartslagmeter in zijn polsband, waardoor de data ten alle tijden verzameld wordt. Het horloge kan gekoppeld worden aan zowel een telefoon met Android of Windows als de meest recente iPhones.

Gebruikers kunnen apps gebruiken dat gebruik maakt van GPS om data tijdens sporten als hardlopen, wielrennen of snowboarden te verzamelen. Ook maakt het apparaat gebruik van een technologie die het bedrijf Move IQ noemt. Daarmee kan de smartwatch herkennen of je rent, zwemt of wielrent.

Het is overigens niet de eerste smartwatch van Garmin: tijdens de CES 2015 presenteerde het bedrijf er al drie.

Fitnesstracker

Het bedrijf maakte met de aankondiging van de vívoactive HR tevens bekend ook met een nieuwe fitnesstracker te komen: de vívoactive 3 (onderstaande foto). Ook die maakt gebruik van de Move IQ-sensor om je bewegingen te herkennen en continu te meten. Volgens het bedrijf heeft het apparaat een batterijduur van één jaar en is hij waterdicht tot 50 meter.

vivofit3_black_analog

vivofit3_style_collection_Alexandra

 

Garmin gaat zijn nieuwe apparaten tijdens het Mobile World Congress, dat maandag begint, presenteren. De smartwatch zal rond de 250 dollar kosten. De prijs van de fitnesstracker begint bij 100 dollar en voor gekleurde bandjes mag je nog minstens dertig dollar leerleggen.