Zelfs Barbie heeft nu een smart home

Een huis vol met slimme lampen, thermostaten en andere internetgestuurde gadgets: het begint steeds meer de norm te worden. Als iets dat bewijst, dan is het wel het nieuwe Barbie-speelhuis dat Mattel gaat uitbrengen. Dit huis hangt namelijk vol met ‘slimme’ stemgestuurde gadgets, zoals een lift, verlichting en een muziekspeler.

Het nieuwe speelgoedhuis bevat in feite een Barbie-versie van Siri, die met stemcommando’s het huis bestuurt. Simpele stemcommando’s zoals “zet het licht aan” werken, maar je kunt ook zeggen dat je haast hebt. Het huis zal dan bijvoorbeeld de douche aanzetten zodat Barbie zich snel kan voorbereiden om weg te gaan.

Het is een geinig stuk speelgoed, maar het nieuwe Barbie-huis laat zien dat slimme apparatuur in huis mainstream wordt. Iets dat nu alleen nog maar meer het geval zal zijn. Jonge kinderen groeien vanaf 2016 dankzij het speelgoed op met het idee dat huizen met je stem bediend kunnen worden, iets dat in de praktijk ook steeds meer het geval is.

Het is overigens nog de vraag of het huis helemaal veilig is. Toen Mattel een jaar geleden met een slimme Barbie-pop op de markt kwam die met het internet verbond, bleek dat hackers hiermee kinderkamers konden spioneren.

Het nieuwe huis zal binnenkort voor 300 dollar worden verkocht. Een hoverboard waar Barbie op kan rondvliegen met daarin een echt werkende drone zal 60 dollar kosten.