Garmin lanceert drie totaal verschillende smartwatches

Smartwatches galore tijdens de CES in Las Vegas vandaag: Ook Garmin heeft zojuist aangekondigd serieus werk te gaan maken van slimme horloges. Het bedrijf doet dat niet met 1, maar met maar liefst 3 totaal verschillende nieuwe smartwatches tegelijk.

Garmin Fenix 3

Op de eerste plaats is er de Garmin Fenix 3, een ‘smart multisport GPS horloge’, aldus Garmin. Met de ingebouwde GPS functionaliteit en een aantal slimme sensoren waaronder een hartslagmeter is het apparaat ideaal voor tijdens het hardlopen of fietsen. Ook handig: De Fenix 3 is waterdicht en dus ook tijdens het zwemmen te gebruiken dankzij de ingebouwde ‘slagteller’. De LiveTrack feature in het horloge maakt het mogelijk om je data te syncen met vrienden die dezelfde bijbehorende app gebruiken. Via bluetooth verbind je de Fenix 3 met je smartphone.

De Fenix is een stoer horloge, dat beschikbaar komt in een zilveren versie met rode, of grijze met zwarte band. De adviesprijs is met $499 nogal aan de hoge kant, maar voor fanatieke sporters is het misschien toch het overwegen waard. Voor $549 heb je de versie met bijbehorende hartslagmeter.

garmin-fenix-3-2.0

Garmin Epix

De tweede smartwatch die Garmin vandaag lanceert is de Epix, die speciaal bedoelt lijkt als navigatiesysteem voor om je pols. Het horloge heeft een 1.4 inch touchscreen zodat je tot in groot detail kunt inzoomen. Ook heb je de beschikking over 8GB aan opslag zodat je kaarten offline kunt opslaan.

De Epix heeft uiteraard ook een GPS functionaliteit en is waterdicht tot 50 meter diep. Met een ingebouwd digitaal kompas, hoogtemeter, barometer, ANT+ support en een hartslagmeter is het device daarmee ook erg geschikt voor extreme sports, duikers, parachutespringers, militairen, etc. Met zijn robuuste look is het in elk geval geen smartwatch voor dagelijks gebruik. Ook de prijs lijkt daarom hoger uit te vallen: De Garmin Epix gaat $599 kosten met voor geïnstalleerde kaarten.

garmin-epix.0

Garmin Vivoactive

Ten slotte is er nog de Vivoactive, een smartwatch dat duidelijk bedoeld is voor de gewone man of vrouw. Het ontwerp is stukken subtieler en verkrijgbaar in een witte of zwarte polsband. Net als zijn grote broers draait de Garmin Vivoactive op Garmin’s Connect IQ app platform, en komt hij in de loop van dit kwartaal uit. De adviesprijs zal liggen op $249, voor $299 koop je hem met ingebouwde hartslagmeter.

vivoactive_3600x2400_300dpi.0

ces-2015-banner-eventwall