Garmin lanceert eerste fitnesstracker met hartslagmeter en slimme weegschaal

Van vooroplopen is niet echt sprake bij de meest recente productaankondigingen van Garmin. Het bedrijf komt met de Vivosmart HR, een nieuwe fitnesstracker die je om je pols draagt en die een ingebouwde hartslagmeter heeft. Kort geleden bouwde Garmin de hartslagmeter al in in sporthorloges en nu dus ook in een fitnesstracker die je de hele dag door draagt. De technologie voor de hartslagmeter is overigens niet ingekocht bij een externe partij, maar door het bedrijf zelf ontwikkeld.

De Vivosmart HR doet eigenlijk alles wat de meeste andere fitnesstracker ook doen: het telt je stappen, meet je hartslag, houdt bij hoeveel trappen je hebt beklommen en je kunt hem ’s nachts dragen als sleeptracker. Daarnaast stuurt hij je een melding als je te lang stil zit en houdt hij bij hoeveel minuten je intensief hebt bewogen; beide dingen doet bijvoorbeeld de Apple Watch ook.
Vivosmart HR

De band is waterdicht en heeft een scherm voor notificaties en je kunt de muziek op je telefoon ermee bedienen, waardoor het ook wat functionaliteiten van een smartwatch heeft. De accu zou zo’n vijf dagen meegaan voor je de Vivosmart HR weer moet opladen. Binnen een paar weken komt hij op de markt voor 149 euro.

Naast de nieuwe fitnesstracker brengt Garmin ook een slimme weegschaal op de markt: de Index Smart Scale. Hij bevat weinig verrassende functies en lijkt ook erg veel op andere slimme weegschalen. Hij meet je gewicht, BMI, vetpercentage, waterpercentage, spiermassa en bottenmassa en synchroniseert de data met een bijbehorende app. Het is onduidelijk of de Index Smart Scale dit najaar ook al in Nederland op de markt komt.

Index Smart Scale