Garmin Vivosmart is kruising tussen activity tracker en smartwatch

Ook Garmin kruist de activity tracker en smartwatch in hun nieuwe Vivosmart polsband. De opvolger van de eerder dit jaar gelanceerde Vivofit werd tijdens de IFA officieel aangekondigd.

Het lijkt er op dat Samsung met de introductie van de Gear Fit een heel nieuw segment heeft aangeboord: de tracker watch (?!).

In navolging van Samsung en Sony’s SmartBand Talk komt ook Garmin met een kruisbestuiving. De Vivosmart is een activity tracker die in staat is om notificaties van belletjes, smsjes, e-mails en je agenda weer te geven via een smal – maar helder – OLED-display

Daarnaast is de waterdichte Vivosmart te gebruiken als afstansbediening voor de actiecamera’s van de Zwitserse fabrikant.Helaas is de Vivosmart nog steeds niet voorzien van een ingebouwde hartslagmeter, hiervoor dient een aparte borstband te worden gekocht.

De levensduur van de batterij is met 5-7 dagen dan wel weer behoorlijk indrukwekkend.

Garmin’s Vivosmart komt later deze maand in de winkel in 5 verschillende kleuren. De adviesprijs is €130, wanneer je de hartslagmeter direct mee wil nemen in een bundel ben je €150 verder.