Houd je huis gezond en veilig met de nieuwe Withings Home

Het Franse Withings zit niet stil: weegschalen, babymonitoren en activity trackers, het bedrijf lanceerde ze allemaal de afgelopen jaren. Hun nieuwe tracker is echter van een ander kaliber, de Withings Home helpt je bij het monitoren van je kwaliteit van leven.

Van een afstandje ziet hij er nog het meest uit als de dop van een verfspuitbus, maar de Home van Withings – vandaag aangekondigd tijdens de IFA – is absoluut geen half werk.

De Home heeft de beschikking over een slimme HD camera, die met zijn 135° wide-angel zoom zo’n beetje elke kamer in zijn geheel kan laten zien. Daarnaast beschikt de camera over een nachtstand, zodat ook in het donker alles te volgen is.

Hoewel de Home met zijn bewegingsmelder en geluidsopname dus uitermate geschikt zou zijn als beveiligingscamera, benadrukt de Franse producent juist dat de Home bedoeld is om met geliefde in contact te blijven wanneer je een tijdje weg bent.

3.Withings_Home_side_highres

Die insteek verklaart dan weer de berg omgevingssensoren waarmee Home is uitgerust. De gadget meet namelijk niet alleen de temperatuur en luchtvochtigheid, hij meet ook de giftigheid van lucht in huis. Dat klinkt absurd, maar het is een bekend gegeven dat sommige lucht in huis tot vijf keer giftiger is dan buitenlucht.

Withings Home is vanaf vandaag te koop en heeft een adviesprijs van $219.