‘Gebruikers van een iPhone zijn slimmer’

Hier is een interessante stelling om later vandaag in de kroeg op te pakken: mensen met een iPhone zijn slimmer dan mensen met een ander toestel. Dat stelt CNN op basis van een onderzoek in de Verenigde Staten.

De conclusie over iPhone-gebruikers trekt CNN op basis van een onderzoek van advertentienetwerk Chitika. Het bedrijf ontdekte dat in Amerikaanse staten waar relatief meer mensen hoger onderwijs hebben genoten er ook meer iPhones werden verkocht.

Hoewel Chitika stelt dat er ook een verband kan zijn tussen welvaart en populariteit van de iPhone, maar noemt die conclusie overbodig. Een hoger opleidingsniveau zorgt immers voor een hoger inkomen en een betere welvaart.

Helemaal serieus moeten we het onderzoek van Chikita nou ook weer niet nemen. Het bedrijf heeft namelijk complete staten met elkaar vergeleken en niet op gemeente of stadsniveau onderzocht.

Daarnaast is er tussen de feiten dat het opleidingsniveau en verkochte iPhones hoog is, natuurlijk niet zomaar een verband te leggen. Het is zelfs een voorbeeld uit Nate Silver’s boek ‘The Signal and The Noise“.

Desalniettemin: gooi hem er straks eens in, aan de bar!