Gekleurde wereldkaart toont emoties per land

In 2009 begon het onderzoeksbureau Gallup met het uitzetten van een wereldwijd onderzoek. In meer dan 150 landen werd onder andere gevraagd naar de dagelijkse emotie die mensen in de betreffende landen voelde. Op basis van vijf vragen kwam het bureau tot een aantal verrassende inzichten en een mooie gekleurde kaart!

Als een soort emotionele barometer, zo moet het onderzoek eigenlijk gezien worden. Dagelijks werden de deelnemers voorzien van 5 korte vragen zoals: “heb je veel gelachen gisteren?”. Hoe vaker er instemmend kon worden geantwoord, hoe emotioneler over het algemeen de persoon.

De onderzoeksresultaten geven verrassende inzichten. Zo blijkt Singapore het minst emotionele land ter wereld te zijn, terwijl de Fillipijnen juist het meest emotioneel zijn. En de bevolking van de zogenaamde “post-Sovjet” landen zijn voornamelijk stoïcijns.

Wat het onderzoek vooral duidelijk maakte is dat Engels- en Spaanstalige landen over het algemeen het meest uitgelaten en simpelweg gelukkig zijn. “Latin America leads the world when it comes to positive emotions, with Panama, Paraguay, and Venezuela at the top of that list”, aldus de onderzoekers.

Meer over het onderzoek lees je op de homepage van Gallup.