Student maakt time-lapse van voortgang white paper

De Amerikaanse student Computerwetenschappen Tim Weninger schreef eerder dit jaar een white paper over de gebruikers van platform Reddit. Om zijn voortgang in beeld te brengen gebruikte hij een techniek die we niet vaak terug zien bij schrijvers: de time-lapse.

Grappig om te zien: Weninger start met een titel, een globale outline en wat grafieken (die trouwens gemaakt lijken te zijn met behulp van Matlab) en gaat vervolgens los. Blok voor blok groeit zijn whitepaper en met elke update zien we de auteur ook spelen met de titel.

Uiteindelijk weet hij wat het gaat worden. En dus kunnen we het filmpje aankondigen als “The Making Of: An Exploration of Discussion Threads in Social News Sites: A Case Study of the Reddit Community”.

Overigens geen geneuzel met screenshots uit Word bij Weninger. Een student Computerwetenschappen lost dat op zijn manier op: “I wrote a computer program that converted the pdf files into images with the page layout, and then used another program called ffmpeg to stitch the pages together at 10 frames per second.“. Uiteraard.