‘Gen Z zoekt in 2023 naar zijn soulmate’

soulmate

Het nieuwe jaar staat voor de deur en daarmee ook de goede voornemens. Maar welke goede voornemens hebben Gen Z’ers eigenlijk op datinggebied? Onderzoek van datingapp Fruitz onder 500 singles tussen de 18 en 26 jaar geeft wel een idee. Veel van deze respondenten zijn namelijk op zoek naar hun soulmate.

Was je dit jaar nog lekker rond aan het daten, dan komt daar in 2023 mogelijk een einde aan. Ruim een kwart van de respondenten stelt namelijk dat ze het losbandige leven in 2023 los wil laten en zich aan één heel speciaal iemand wil binden. 65% gaat dan ook op zoek naar een serieuze relatie en bijna de helft zegt zelfs te gaan zoeken naar zijn soulmate.

Toch geldt deze trend lang niet voor iedereen. 32% van de respondenten heeft geen dating-doelen voor 2023 en 40% wil niets veranderen aan zijn dategedrag. 25% van de deelnemers is zelfs gewoon op zoek naar casual dating en casual seks. Nog eens een kwart wil wel verbinding met een ander, maar wil gewoon nog geen vaste relatie. Deze groep kiest dan ook mogelijk voor een steady fling.

Uitgaven blijven gelijk

Mocht je wel op zoek zijn naar een vaste partner – of gewoon naar iemand om een leuke avond mee door te brengen – waar vind je die dan, als je al jaren veel date? Diverse mensen staan open om eens buiten hun gebruikelijke datingroutine te gaan kijken. Zo zegt 60% van de respondenten open te staan voor een date met iemand die ze eerder niet snel zouden daten.

Overigens wordt er weinig bespaard op een date. Meer dan de helft van de respondenten in het onderzoek wil dezelfde hoeveelheid geld blijven uitgeven aan dates, ook al zijn de prijzen hoger geworden door inflatie. Krap 10% zegt zelfs meer uit te willen gaan geven dan in 2022.

Beeld: Shutterstock.com