Gerucht: Apple werkt aan iPhone 7S met iets groter scherm en verticale dubbele camera

2017 is nog niet begonnen of er gaan alweer vrij concrete geruchten over de iPhone die Apple in het najaar gaat uitbrengen. Het Japanse blog Mac Okatara schrijft op basis van informatie van de leveranciers van onderdelen dat Apple werkt aan iPhone 7S met een scherm van 5 inch. De huidige iPhone 7 heeft een scherm van 4.7 inch en de iPhone 7 Plus is 5.5 inch.

Naast het scherm zou een belangrijke vernieuwing zijn dat dit toestel, net als de iPhone 7 Plus, een dubbele camera krijgt. Deze zou opvallend genoeg verticaal in de behuizing worden geplaatst in plaats van horizontaal. Dat ziet er in eerste instantie een beetje gek uit, totdat je je bedenkt dat we ons toestel vaak kantelen als we een foto maken.

De iPhone 7S zou volgens de geruchten op de markt komen naast een geüpdatete versie van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. Dat is een opvallende keuze omdat Apple eigenlijk nooit tegelijkertijd een compleet nieuw toestel uitbrengt naast geüpdatete oude toestellen. Ook is het S-model normaal gesproken het geüpdatete model van het toestel dat een jaar eerder uitkwam. Dit heeft Apple bij de iPhone 7 echter al losgelaten.

Onzekerheid

Mac Okatara, de bron van deze geruchten, geeft zelf al aan dat nog niks zeker is. En de geschiedenis leert dat er altijd heel veel geruchten zijn dat veel geruchten niet of maar deels kloppen. Pas over een paar maanden krijgen de toeleveranciers te horen welke onderdelen Apple definitief wil bestellen.

Een maand geleden kwamen trouwens het gerucht dat Apple in de iPhone 8 (of 7S, da’s nog even afwachten) een 3D-camera met twee lenzen van LG wil plaatsen. Mogelijk gaat het hierbij om de verticale cameramodule uit dit gerucht.