Gerucht: iPhone 8 gaat meer dan 1000 euro kosten

Om het 10-jarige jubileum van Apple’s trots te vieren, gaan de geruchten dat er niet één maar drie nieuwe iPhones dit jaar uitkomen. Volgens Fast Company lanceert Apple de iPhone 7S met een 4,7-inch en een 5,5-inch scherm en daarnaast de nog iets grotere én stuk duurdere 5,8-inch iPhone 8. Kosten: meer dan 1000 euro.

Het duizend euro kostende vlaggenschip van Apple gaat waarschijnlijk de iPhone X heten en gaat dus waarschijnlijk over de 1000 euro kosten. Maar dit verschilt niet veel van de iPhone 7 Plus die nu 909 euro kost. De hoge prijs is te danken aan het OLED-scherm, wat Apple twee keer zoveel kost als de LCD-displays die op dit moment worden gebruikt. De iPhone 7S-lijn krijgt nog wel de LCD schermen.

Geen knoppen

De kans is groot dat de iPhone 8, iPhone X, hoe je de peperdure telefoon ook wilt noemen, helemaal geen fysieke knoppen meer bevat. De home button is opgenomen in het scherm, waardoor je geen druk meer hoeft te zetten. Aanraking is al voldoende. Daarnaast worden de volumeknoppen en vergrendelknop aan de zijkant waarschijnlijk ook vervangen door een touchscreen ingelegd in het metalen, roestvrijstalen frame.

Misschien wel het meest interessante gerucht is de samenwerking met Lumentum. Volgens de bron van Fast Company is Apple van plan Lumentum’s 3D-sensing technologie in de smartphone te verwerken. Dit zou betekenen: een 3D-camera, augmented reality functies en gezichtsherkenning. Het laatste gerucht hebben we al eerder gehoord, dus het blijft nog even spannend of deze nieuwe vorm van Touch ID er daadwerkelijk gaat komen.

Korreltje zout

De verwachte lanceerdatum zal rond het najaar zijn en de verkoop zal dan zoals altijd kort daarna volgen. En zoals altijd kan Apple ook heel goed last minute beslissingen maken en een hele andere iPhone lanceren dan dat we van te voren hadden verwacht. Dus hoeveel voorspellingen en geruchten we ook benoemen, neem het altijd met een korreltje zout en wacht nog even met geduld af tot het najaar.