Geruchten blijken te kloppen: Twitter sluit kantoor in Amsterdam

Het kantoor van Twitter in Amsterdam wordt gesloten. Een extern bedrijf neemt vanaf 1 januari de verkoop van advertenties op Twitter Nederland over, schrijft Nu.nl. Daarmee blijken de geruchten die al langer de ronde gaan dat het sociale medium haar Nederlandse kantoor sluit te kloppen.

De sluiting is het gevolg van bezuinigingen bij Twitter. In oktober werd al bekend dat honderden mensen bij het bedrijf hun baan zouden verliezen. Niet veel later startte het gerucht dat het Nederlandse en het Belgische kantoor gingen sluiten, maar dit bevestigde het sociale medium tot nu toe nooit.

De eerste aanwijzingen dat de geruchten rondom het Nederlandse kantoor wel bleken te kloppen, kwamen halverwege november al. Toen verlieten enkele belangrijke medewerkers in Nederland het bedrijf. Of het Belgische kantoor inderdaad ook gaat sluiten, is echter nog altijd niet bekend.

Marc de Vries, country manager bij Twitter Benelux, geeft inmiddels ook aan het sociale medium te verlaten. Eind februari verlaat hij het bedrijf.

 Twitter in de problemen

Het Nederlandse kantoor werd in 2013 geopend op de Amsterdamse Zuidaas. Hier verkocht een nieuw team advertenties voor de Nederlandse versie van het sociale medium. Maar het bedrijf kampt al enige tijd met een tegenvallende groei van het gebruikers aantal. De omzet steeg in eerste instantie nog wel snel, maar ook dat lijkt nu af te vlakken.

Daarnaast lijdt het bedrijf nog altijd verlies, ook al waren de laatste kwartaalcijfers nog redelijk goed. Toen steeg de omzet met acht procent naar 616 miljoen dollar, maar er werd ook 103 miljoen dollar verlies geleden. De bezuinigingsronde volgde vlak daarna.

Daarnaast werd vandaag bekend dat Twitter-CTO Adam Messinger ook opstapt. Dat schrijft Recode. Ed Ho, die Head of Product was, neemt zijn taak nu over. Twitter zelf zegt hiermee haar “positieve momentum” vast te kunnen houden en veranderingen sneller door te kunnen voeren. Alle topmannen van de afdelingen binnen Twitter rapporteren vanaf nu bovendien direct aan Jack Dorsey, de CEO van het bedrijf.

Het is de zoveelste verandering in de top van Twitter dit jaar.