‘Gesloten’ Twitter-accounts tellen niet meer mee in je aantal volgers

Twitter zou deze week 300 medewerkers op straat willen zetten. Daarmee krimpt het bedrijf in één klap met acht procent in.

‘Gesloten’ accounts op Twitter worden niet langer meegeteld in je aantal volgers. Volgens Vijaya Gadde, het hoofd van het beleids- en vertrouwensteam bij het sociale medium, moet het cijfer dat je aantal volgers weergeeft zo een stuk accurater worden. Dat meldt het platform in een blogbericht.

Bij gesloten accounts gaat het vaak om accounts van echte mensen, maar weet het sociale medium niet meer zeker of zij nog wel toegang hebben tot het profiel. Het account is dus niet verwijderd. Accounts worden meestal gesloten als er plots ander gedrag wordt waargenomen.

Volgers verliezen

De meeste mensen zullen vier of minder volgers verliezen door de maatregel. Heb je heel veel volgers, dan kun je een significante daling merken. In de komende dagen worden de gesloten accounts onzichtbaar gemaakt in het aantal volgers.

Overigens heeft dit geen invloed op het aantal maandelijkse actieve Twitter-gebruikers. In totaal zijn er 336 miljoen actieve gebruikers.