Honderd chauffeurs zelfrijdende auto’s Uber ontslagen

Uber-Volvo_XC90

Ongeveer honderd chauffeurs van taxidienst Uber zijn ontslagen. De chauffeurs hielpen bij de tests van zelfrijdende auto’s in San Francisco en Pittsburgh, meldt Quartz. De werknemers kregen het nieuws te horen tijdens een interne bijeenkomst gisteren.

De proeven met de zelfrijdende auto’s werden dit jaar stopgezet. Reden was een dodelijk ongeluk met een autonoom voertuig in Arizona. De chauffeurs kregen nog steeds salaris, ook al waren de tests al stopgezet. Nu worden zij dus ontslagen. Volgens de taxidienst mogen ze solliciteren op andere functies binnen het bedrijf.

55 specialisten gaan het werk van de chauffeurs overnemen. De specialisten zijn getraind om de zelfrijdende auto in de gaten te houden, en op hetzelfde moment informatie te verzamelen.

Voortgang tests

Wanneer de proeven met de zelfrijdende auto’s weer verder gaan, is nog onbekend. Uber zei onlangs na de zomer weer te willen beginnen in Pittsburgh. Volgens de burgemeester van die stad moet de gemeente daar echter nog over geïnformeerd worden.