Gezondheid- en fitness gadgets grootste spelers draadloze technologie markt in 2018

Recent onderzoek van Juniper Research maakt duidelijk dat de markt voor slimme draadloze gadgets met smartphone connectiviteit zal uitgroeien tot liefst 170 miljoen stuks in 2018. Dat is een ongelooflijke stijging in vergelijking met de 18 miljoen die het naar verwachting in 2013 zal doen.

In het onderzoek keek Juniper naar zogenaamde “wireless accessoires”, hardware die via Wifi of Bluetooth connectie maakt met een smartphone. Hieronder dus onder andere activity trackers, smart watches en zelfs slimme brillen. De toetreding op de markt van spelers als Apple en Google zal de verkoop en adoptie van premium hardware alleen maar verder stimuleren.

Juniper2013

Het meest opvallende in het onderzoek is echter de verwachting dat hardware gericht op of afkomstig uit de fitness- en gezondheidssector verantwoordelijk zal zijn voor meer dan de helft van die markt. Rond 2018 verwacht het onderzoeksbureau een tamelijk verzadigde markt als het gaat om consumentenelectronica, terwijl gezondheids gadgets nog wel aftrek zullen vinden.

Juniper’s rapport komt vrij vlot na een eerder onderzoeksrapport van IHS, dat duidelijk maakte dat het totaal aantal installs van sport- en fitnessapps de komende jaren zal groeien van 156 miljoen in 2012 tot 248 miljoen in 2017. Aangezien de meeste gadgets met een app komen, lijkt dat een aannemelijke optelsom.