Smartwatch van Samsung gaat ‘Galaxy Gear’ heten

Hoewel de nieuwstoevoer anders doet lijken, wordt er achter de schermen door diverse bedrijven nog steeds gewerkt aan zogenaamde smartwatches. Volgens de geruchtenmachine is Microsoft nog het dichtst bij een lancering, maar een aanvraag bij het Amerikaanse patentbureau zet ook Samsung direct weer op de kaart.

Uit recente documenten van het US Patent & Trademark Office (USTPO) blijkt dat het slimme horloge ‘Galaxy Gear’ zou gaan heten en onderdeel zal gaan uitmaken van de Galaxy-productenlijn. Hiermee lijkt een eerder gerucht uit juli te worden bevestigd.

Opvallend genoeg kiest Samsung niet voor het benoemen van een daadwerkelijk horloge, maar beschrijft men een polsband die toegang tot het internet biedt en in staan is om telefoongesprekken, e-mails en andere berichten te ontvangen.

Daarnaast kan het apparaat via een connectie met de smartphone’s van het Koreaanse merk nog meer gegevens uitwisselen. Kijkend naar de recente uitbreiding van Samsung’s S-Health, zou de Galaxy Gear dus ook als activity tracker kunnen functioneren.

Volgens de geruchten zou Samsung’s horloge dit najaar al op de markt moeten verschijnen. In diverse wandelgangen gonst de datum van 3 september al een hele tijd rond. Daarmee lijkt Samsung in ieder geval Apple voor te zijn, wiens – op geruchten gebaseerde – iWatch pas op zijn vroegst eind oktober of voorjaar 2014 wordt verwacht.