GigaOm: ‘Galaxy Gear vooral afhankelijk van verbinding met Samsung telefoon of tablet’

We schreven gisteren nog over de tamelijk indrukwekkende specificaties van Samsung’s aankomende smartwatch Galaxy Gear, maar volgens bronnen van weblog GigaOm zal het apparaat toch vooral afhankelijk zijn van een connectie met smartphone of tablet. Zij baseren zich daarbij op de versies van het horloge die onder developers zouden zijn verspreid.

Het Amerikaanse weblog bevestigd in hun artikel grotendeels de specificaties die SamMobile ook al wist te melden, maar benadrukt dat het op dit moment vast staat hoe het apparaat er uit komt te zien en welke hardware het zal hebben. Volgens GigaOm heeft Samsung namelijk verschillende varianten van de smartwatches uitgedeeld onder developers.

Verschillende schermen, verschillende ontwerpen en zelfs verschillende versies van Android, eigenlijk viel er uit de prototypes helemaal geen informatie te halen, behalve het feit dat het horloge via het energiezuinige Bluetooth LE zal verbinden met een Samsung smartphone of tablet. Niet zomaar elke smartphone, mogen we dus opmaken.

The watch will connect to a Samsung watch manager app on the phone to manage the connection between watch and the phone. The connection will use Samsung’s proprietary accessory protocol and will use Bluetooth LE as the network transport.

Een ander gerucht rondom deze connectiviteit is op zijn minst even opvallend: Samsung zou er voor kiezen om de app om te verbinden met de Galaxy Gear niet beschikbaar stellen via de Google Play Store, maar alleen via de eigen app store. Dat onderstreept het idee dat het Koreaanse bedrijf de Galaxy Gear vooral ziet als een verlengstuk van eigen telefoons of tablets.

In het artikel wijst GigaOm er op dat deze manier van samenwerken ook duidelijk maakt dat het horloge op zichzelf niet veel kan en ook niet de mogelijkheid om te bellen.

Naarmate september nadert (en de IFA dichterbij komt), worden de geruchten interessanter en interessanter. Wordt ongetwijfeld vervolgd!