Spreadsheets: Big Data over de daad voor koppels


Gejuich op menig kantoor: “Met je neus in de spreadsheets zitten” krijgt direct een veel spannender imago dankzij de nieuwe app Spreadsheets. Volgens velen op de grens van waanzin, volgens anderen niet meer dan logisch: een app om je liefdesleven mee te tracken.

Je zult er even aan moeten wennen: je iPhone als nieuwe coach tijdens het bedrijven van de liefde. Het scherm daagt je uit: schreeuw, grom of fluister wat woorden. Doelstelling? Het meten en verbeteren van je liefdesleven, uiteraard met een stukje gamification.

Het is een hele stap van het meten van je hardlopen of het bijhouden van je eten met  een app naar het mee naar bed nemen van je telefoon. Het is echter wel wat de makers van Spreadsheets van je vragen. De app houdt vervolgens voor je bij hoeveel stoten (of slagen!?) er aan te pas kwamen, hoe lang de daad mocht duren en wat de maximale piek in decibellen was. Nee, echt.

spreadsheet_teaser

Naast het meten van de statistieken hebben de makers er ook nog een (persoonlijke) ranking in verwerkt. Zo kun je punten verdienen door op de vroege ochtend aan het werk te gaan of op vaste dagen je zinnen te verzetten.

Mocht je de drang voelen (om de app te downloaden), check dan de website van Spreadsheets.