Glow-in-the-dark spray maakt straten een stuk veiliger en een stuk mooier

Een start-up in Engeland heeft een spray ontwikkeld, waardoor straten of wegen oplichten in het donker. Overdag neemt de stof licht op,  ‘s nachts lijken de paden op te lichten. Dit levert erg mooie beelden op!

Proteq Starpath heeft deze spray ontwikkeld, die gewoon over bestaande paden gelegd kan worden. In deze spray worden vervolgens kleine steentjes gespoten, waardoor het een net oppervlak wordt. Dit oppervlak wordt ten slotte afgedekt met een beschermingslaag, zodat alles netjes blijft zitten waar het hoort.

Gemaakt voor paden waar niet altijd de straatverlichting aan is, kan deze spray een belangrijke bijdrage leveren aan de veiligheid. Vooral in parken waar ‘s avonds veel hardlopers komen, kunnen baat hebben bij deze spray. Een ander voordeel is dat, ook al is er wel straatverlichting, deze minder aan hoeft. De spray levert dus ook nog eens energie besparing op!

De eerste paden liggen momenteel in Cambridge, maar het is zeker niet ondenkbaar dat deze paden snel in andere grote steden te vinden zullen zijn.