Go Short-filmfestival vertoont Nederlandse film voor Oculus Rift

Volgende week zal in Nederland op het Go Short-filmfestival een korte film in première gaan die speciaal is gemaakt om te bekijken met de Oculus Rift. De film is gemaakt door het Creative Lab van de Academy for Digital Entertainment in samenwerking met NHTV Breda. De film is opgenomen met twee Go Pro-camera’s omdat er nog geen speciale camera’s zijn voor het opnemen van een Virtual Reality film.

Het Go Short-filmfestival vindt plaats in Nijmegen van 9 tot en met 13 april. De film zal vertoond worden in een ambulance waar bezoekers op een brancard moeten gaan liggen en vervolgens de Oculus Rift op hun hoofd krijgen.

Het lijkt wellicht een vreemde plek voor een filmvertoning maar het verhaal gaat dan ook over een personage die in een ziekenhuisbed ligt. De film speelt zich af vanuit het oogpunt van de patiënt en het beeld beweegt mee zodra de bezoeker zijn of haar hoofd draait. Het totale kijkveld is 220 graden dus je kunt je hoofd helemaal naar links of rechts draaien en toch beeld blijven zien. Daardoor krijg je als bezoeker het gevoel alsof je echt ín de film zit.

Hoewel de Oculus Rift nog niet voor consumenten te koop is, zijn er wel al ontwikkelaars van games en dus films die in het bezit zijn van de Oculus. Zo kunnen we de virtual reality ervaring alvast een beetje meemaken.