Goedkope vliegtickets scoren? Híer moet je op letten

vliegtickets

Op vakantie willen we allemaal wel. Een zonvakantie, citytrip of gewoon een weekendje weg. En als je dan het vliegtuig pakt, wil je dat het liefst ook voor zo’n goed mogelijke prijs natuurlijk. Als jij op dit moment op zoek bent naar een goedkope vliegtickets, dan is de kans groot dat je al flink wat websites hebt afgestruind. Cheaptickets, Tix en Vliegtickets.nl zijn zeer waarschijnlijk al voorbij gekomen. Maar wist je dat je hier niet altijd de goedkoopste tickets vindt? Dat zit zo.

Onderzoek Consumentenbond

De Consumentenbond deed onderzoek naar websites die goedkope vliegtickets aanbieden. En wat blijkt? Je kunt beste direct een vlucht boeken via de luchtvaartmaatschappij. Eerdergenoemde websites brengen namelijk flink wat extra kosten in rekening.

Soms kan een vlucht binnen Europa, inclusief stoel aan het raam en ruimbagage, wel twee keer zo duur zijn via dit soort websites. De directeur van Consumentenbond vertelt dat sommige websites het wel heel bont maken. Die brengen namelijk kosten in rekening waar de consumenten wettelijk gezien al recht op hebben. “Bij Tix betalen reizigers bijvoorbeeld 8 euro voor informatie over passagiersrechten bij vertragingen. En Vliegtickets.nl verkoopt voor vijf euro een service om te helpen bij zoekgeraakte bagage, terwijl de luchtvaartmaatschappij je die bijstand kosteloos moet verlenen.”

Extra service

Niet alleen voor de beste prijzen kun je het beste rechtstreeks via de luchtvaartmaatschappij boeken, ook voor de beste service. Als je te maken krijgt met een annulering van de vlucht, dan wacht je via dat soort websites namelijk een stuk langer op je geld dan wanneer je de vlucht rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschappij hebt geboekt. Die zijn namelijk verplicht om een reissom binnen een week aan je terug te betalen. En heb je al eens aan administratiekosten gedacht? Ook die worden in rekening gebracht – aan jou – door dergelijke websites.

Makkelijk vluchten zoeken

Toch zijn deze websites wél handig om een overzicht te krijgen met de prijzen. Gelukkig zijn er betere alternatieven. Zoek vluchten bijvoorbeeld via Google Flights, Kayak en Skyscanner. Het fijne aan deze zoekmachines is dat je kunt doorklikken naar de luchtvaartmaatschappij zelf, zodat je alsnog hier rechtstreeks een vlucht kunt boeken.

Beeld: Unsplash