Zien: de eerste trailer van Ms. Marvel van Disney+

Ms. Marvel

Alle Marvel-fans opgelet: dit jaar zullen er een aantal nieuwe titels op Disney+ verschijnen, waaronder Ms. Marvel. Zo zal ook Obi-Wan Kenobi op de streamingdienst verschijnen. Deze week is het de beurt aan een nieuwe superheld: Ms. Marvel en dat beloofd een bijzondere titel te worden.

Ms. Marvel

We worden getrakteerd op een compleet nieuwe superheld mét Islamitische achtergrond. We volgens Kamala Khan, een 16-jarig Pakistaans meisje uit Jersey City. Ze is fan van superhelden – wie niet? – en schrijft haar eigen fan-fiction over die superhelden. Ze is groot bewonderaar van de Avengers, met Captain Marvel in het bijzonder. De serie is een beetje een combinatie van superhelden en high-school drama. We zien de populaire meiden en nerds, die zich ontpoppen tot helden.

Het alter-ego van Kamala is de superheld Ms. Marvel, die gedaanteverwisseling als voornaamste kracht heeft. Uiteindelijk raken fictie en werkelijkheid met elkaar verweven en zal Kamala ook superkrachten krijgen. Verder linken de makers in de trailer naar de comics, door middel van de spreekwolkjes. In de echte serie zullen we deze vast niet zien, maar het is een grappig detail.

Cast

Kamala Khan wordt gespeeld door Iman Vellani, maar ook Aramis Knight zien we terug als superheld Karaam/Red Dagger en Saagar Shaikh als Kamala’s oudere broer Aamir.

De serie bestaat uit zes afleveringen en is vanaf 8 juni te zien op Disney+. Nieuwsgierig geworden? Bekijk hier de trailer: