Zoekresultaten op Google laden voortaan een stuk sneller dankzij Google AMP

Google AMP

Dankzij de Accelerated Mobile Pages moet een groot pijnpunt voor internetgebruik op je smartphone worden weggenomen: langzaam ladende pagina’s. Google lanceerde AMP voor zijn zoekresultaten in februari bij bepaalde nieuwssites, maar de snelladende pagina’s worden nu overal beschikbaar.

Dat betekent dat elke pagina die je via de zoekresultaten van Google bezoekt, een AMP-pagina kan zijn. Je kunt deze pagina’s herkennen aan een icoontje in het overzicht van je resultaten. Pagina’s die gebruik maken van AMP zijn geoptimaliseerd, waardoor de laadtijd een stuk lager ligt dan bij een gewone webpagina. Het gevolg: je hoeft minder lang te wachten zodra je op de link klikt.

Volgens Google zijn er momenteel al 600 miljoen pagina’s via AMP beschikbaar, van websites zoals eBay, Reddit en Skyscanner. Een overzicht van deelnemende websites en platforms is te vinden op deze pagina. Tussen de namen zitten vooral veel nieuwssites, maar ook platformen als Twitter en Medium. Elke website kan AMP gratis implementeren en gebruiken.