Ideaal bij een museumbezoek: Google Arts & Culture kan voortaan schilderijen herkennen

Google heeft een speciale kunst-app: Arts & Culture. Deze bestaat inmiddels een jaar en is dankzij de laatste updates echt interessant geworden om eens te bekijken. Eerder kwam er al de mogelijkheid om musea in virtual reality bezoeken, bijvoorbeeld het Rijksmuseum. Inmiddels is de app nog verder uitgebreid en kan hij schilderijen herkennen.

In een aantal musea is de Art Recognizer nu beschikbaar binnen de app, die op iOS en Android te downloaden is. Deze functie laat je je camera op een kunstwerk richten en zoekt vervolgens relevante informatie over het werk. De feature werkt nu in Dulwich Picture Gallery in Londen, de Art Gallery in Sydney’s Art Gallery in New South Wales en de National Gallery of Art in Washington. De bedoeling is dat het ook in andere musea over de gehele wereld gaat werken

De app heeft ook een nieuwe navigatie gekregen, waardoor je kunt filteren op artiesten, media en kunststromingen. Daarnaast is het mogelijk om alle projecten en partner-musea te bekijken van Google’s Cultural Institute, waar de app onderdeel van is.

De Arts & Culture-app van Google bevat kunstwerken en gedetailleerde pagina’s over kunstwerken. Hierin kun je collecties van werk bekijken en inzoomen op digitale werken.