Facebook Messenger heeft nu 1 miljard gebruikers

Facebook Messenger

WhatsApp blijft de populairste chatapp wereldwijd, maar Facebook Messenger groeit ook lekker door. Het afgelopen jaar is het aantal actieve gebruikers van de dienst met 25 procent gegroeid naar 1 miljard! WhatsApp, dat natuurlijk ook in handen is van Facebook, behaalde deze mijlpaal begin dit jaar.

Facebook heeft een heleboel statistieken over de chatdienst de wereld in gestuurd. Zo weten we nu dat er dagelijks 22 miljoen GIFjes worden verstuurd. En elke maand worden er maar liefst 17 miljard foto’s gedeeld in een chat. Daaruit blijkt dat Facebook Messenger inmiddels een ongelofelijk belangrijke aanvulling is op Facebook zelf om foto’s te delen.

Ook wordt de app veel gebruikt voor felicitaties. Dit jaar werden er op Moederdag wereldwijd 300 miljoen stickers van bloemen verstuurd en op Valentijnsdag werden 360 miljoen animaties met een hartje gebruikt binnen de app.

Sinds dit voorjaar zet Facebook vol in op chatbots. Messenger moet een platform worden waarop mensen via chats met bedrijven communiceren en bijvoorbeeld eten bestellen of een bioscoopkaartje kopen. Inmiddels zijn er 18.000 chatbots. 20 dagen geleden waren dat er nog 11.000.

WeChat

Met Messenger en WhatsApp heeft Facebook een hele stevige positie op de markt van chatapps. Desondanks heeft het vooral in Azië last van stevige concurrentie van onder meer en WeChat. Die app bereikt onlangs de mijlpaal van 700 miljoen gebruikers.