Google’s zusterbedrijf Verily wil diabetes aanpakken met technologie

We schreven al een paar keer eerder over Verily. Dit slimme techbedrijf van Alphabet wil de medische wereld op zijn kop zetten, door onder andere een eigen zoekmachine voor medische data te bouwen. En daar blijft het niet bij. Verily heeft een samenwerking aangekondigd met het Franse farmaceutische bedrijf Sanofi, om samen een nieuwe behandeling voor diabetes te gaan ontwikkelen.

De twee bedrijven starten een nieuw initiatief genaamd Onduo, waar in totaal 500 miljoen dollar in wordt gestoken. Het streven van dit bedrijf wordt als volgt beschreven:

Helpen om volle, gezonde levens te leiden met complexe oplossingen die apparaten, software, medicijnen en professionele zorg combineren om simpel en slim ziektes te managen.

Een hele mond vol, maar het principe is simpel: ze kijken hoe hardware en software op nieuwe manieren kan worden toegepast in de zorg. Dat zal in eerste instantie bij diabetes type 2 worden gedaan. Onduo wil daarvoor onder andere een slimme insulinepen uitbrengen die met allerlei online diensten communiceert.