Google bouwde en annuleerde de Star Trek-achtige ‘communicator’

Google bouwde een geheim prototype dat leek op de Star Trek ‘communicator’. De gadget moest er door middel van BlueTooth, een luidspreker en een microfoon voor zorgen dat je spraakgestuurde zoekopdrachten aan je telefoon kon doorgeven.

In de science fiction-serie gebruikte Captain Picard en zijn crew de ‘communicator’ om tegen de kunstmatige intelligentie op zijn ruimteschip te praten. Software0ontwikkelaar en Googles Search Senior Vice President Amit Singhal laat dit weten aan Time. De ‘communicator’, die wordt geactiveerd door hem licht aan te raken, kwam echter nooit voorbij het prototypestadium.

Het idee was dat mensen makkelijker zoekopdrachten konden invoeren, zonder eerst hun telefoon tevoorschijn moesten halen. De zoekresultaten konden daarna eventueel ‘uitgesproken’ worden door een klein luidsprekertje in de wearable.

Singhal laat weten dat hij altijd al zo’n wearable heeft gewild: “Je vraagt gewoon iets en het werkt. Dat is waarom we dachten, laten we een prototype maken en kijken hoe het werkt”. Waarom het prototype de uiteindelijke productiefase niet heeft gehaald is niet bekend.