Fitbit Charge HR en Surge registeren voortaan automatisch dat je aan het sporten bent

Fitbit heeft zijn fitnesstrackers extra interessant gemaakt voor mensen die veel sporten, door het automatisch detecteren van trainingen toe te voegen. Bezitters van een Fitbit Charge HR of Surge hoeven niet meer handmatig een training te starten door op een knop te drukken, de Fitbit detecteert vanzelf aan de hand van de bewegingen die je maakt, dat je sport en welke sport je doet.

Onder meer hardlopen, fietsen, basketbal, tennis en voetbal worden herkend, maar ook als je op een cross-trainer staat of een intensieve cardioles in de sportschool volgt, wordt dat herkent. Fitbit is niet de eerste die hier mee komt, want verschillende andere fitnesstrackers ondersteunen dit ook. En zelfs een app als Runkeeper kan dit tot op zekere hoogte, zonder dat een wearable vereist is.

Desondanks is het een mooie toevoeging. Die trouwens gepaard gaat met de mogelijkheid om wekelijkse trainingsdoelen in te stellen, naast het dagelijkse stappendoel.

Deze functie is beschikbaar voor alle Fitbit-gebruikers, terwijl de automatische herkenning van trainingen enkel werkt met de Fitbit Charge HR of Surge. Mogelijk komt dat doordat Fitbit voor de automatische detectie de hartslag wil gebruiken en die wordt enkel gemeten met deze twee trackers. Het kan er ook mee te maken hebben dat deze twee modellen de meest dure Fitbit-producten zijn en ze speciaal in de markt worden gezet als producten voor sporters.