Google breidt online betaalmogelijkheden Google Wallet uit

Met de komst van Apple Pay is de scheidslijn tussen online- en offline betalingen kleiner geworden.

Apple is niet de enige die deze kloof wil dichten, zo zien we ook online betaaldiensten van PayPal en CurrentC zich in de strijd mengen. Maar waar blijft Google?

De introductie van Apple Pay in samenwerking met grote ketens als McDonalds, Starbucks en Subway heeft ervoor gezorgd dat de aandacht werd afgeleid van Google Wallet. Maar de betaaldienst van Google is er nog steeds en gaat zich nadrukkelijk mengen in de strijd om mobiele betalingen.

WePay

WePay, een provider voor online betalingen, heeft bekendgemaakt dat zij Google Wallet vanaf nu gaan ondersteunen in hun diensten. Alle bedrijven die gebruik maken van WePay als provider kunnen nu de nieuwe betaaloptie aanbieden aan hun eigen klanten.

Het is niet alleen mogelijk om met Google Wallet te betalen in ‘stenen’ winkels, maar je kunt ook online aankopen betalen via de betaaldienst. Zo kun je bijvoorbeeld je Uber-tegoed opwaarderen met Google Wallet of apps kopen in de Google Play store.

Door de samenwerking met WePay weet Google het bereik van Google Wallet snel uit te breiden. “Eerder kon je alleen in een fysieke winkel betalen met Google Wallet, maar door de integratie in WePay krijgt de consument ook meer online mogelijkheden”, zo zegt de mede-oprichter van WePay Rich Aberman.

Toch blijft het bereik van Google Wallet voorlopig achter op Apple Pay. Maar de samenwerking laat wel zien dat Apple concurrentie mag verwachten van de zoekgigant.