Google brengt Cardboard Camera VR-app ook voor iOS uit

Google heeft op Android al een tijdje de Cardboard Camera-app, waarmee je driedimensionale panoramafoto’s maakt vanaf je huidige smartphone. Die foto’s zijn op zichzelf al geinig, maar worden al helemaal indrukwekkend met een VR-bril op. Dan veranderen de foto’s namelijk in virtuele omgevingen waarin je vrij rond kunt kijken. Google heeft de app nu ook voor iOS uitgebracht, waardoor ook iPhone-gebruikers allerlei plekken naar VR kunnen overzetten.

De naam van de app verklapt het al: alle panoramafoto’s gemaakt met Cardboard Camera zijn met de Cardboard VR-bril te bekijken. Die vereist weinig meer dan je al bestaande smartphone en kost hooguit een paar euro. De drempel ligt hierdoor laag om de plek waar je bent vast te leggen in virtual reality en deze vervolgens te bekijken.

Cardboard Camera iOS

De iOS-versie introduceert ook een speciale albumoptie, waarmee je meerdere panoramafoto’s kunt bundelen om met andere te delen. Het zorgt ervoor dat je creaties ook makkelijker door anderen in VR bekeken kunnen worden, wat de gehele ervaring weer net een stukje toegankelijker maakt.

Het is mooi om te zien dat Google nog energie steekt in Cardboard, aangezien voor Android inmiddels Daydream bestaat. Dit VR-platform is krachtiger, maar vereist een duurdere VR-bril en is er alleen voor Android. Op iOS heeft Google enkel nog Cardboard – dat dus nog wordt doorontwikkeld.