Google brengt uitbreidbare router Google Wifi naar Nederland

Google-Wifi-in-home

Google brengt zijn uitbreidbare router Google Wifi naar Nederland. De router werd in 2016 geïntroduceerd. Met het apparaat kun je je gehele huis voorzien van een sterk netwerk.

Met een normale router heb je een plek waar je wifi-signaal vandaan komt, bijvoorbeeld de meterkast. Maar dat betekent niet direct dat je ook overal in huis een goeie verbinding hebt. De kans is groot dat je op zolder een slecht signaal hebt als de router helemaal beneden staat. Google Wifi moet dat probleem oplossen.

Het systeem bestaat uit meerdere wifi-punten die je op verschillende plekken in huis zet. Zet er bijvoorbeeld een in de keuken, een in de kinderkamer en een op zolder. De wifi-punten vervangen vervolgens het draadloze netwerk van je huidige router en biedt je overal een goede verbinding. Daarnaast biedt het “gebruiksgemak, intelligentie functies en automatische beveiligingsupdates”.

Kinderen

Handig is verder dat je een aantal interessante functies krijgt voor als je kinderen hebt. Je kunt er namelijk met een druk op de knop voor zorgen dat de smartphones en tablets van kinderen niet meer op het wifi-netwerk kunnen. Handig, want dan heb je geen ruzie over het gebruik van telefoons tijdens het eten. Daarnaast kun je een planning maken, zodat het wifi voor de kinderen doordeweeks ’s avonds uitstaat.

Verder is het mogelijk om Site Blocking in te stellen. Daarmee voorkom je dat kinderen websites met expliciete content kunnen bezoeken.

De router kun je helemaal zelf installeren met een speciale app voor Android of iOS. Daarin kun je stap voor stap zien wat je precies moet doen. Een monteur heb je dan dus niet meer nodig.

Google Wifi kun je kopen bij Bol.com, Coolblue, MediaMarkt en de Google Store. Een afzonderlijk wifi-punt kost 139 euro, voor een verpakking met drie punten betaal je 359 euro.

Google Wifi