Google-moederbedrijf brengt met Project Wing burrito’s per drone naar mensen in Australië

Project-Wing

Het Google-moederbedrijf Alphabet doet een test met Project Wing. Bij dit project worden pakketjes via drones bij mensen in Australië thuisbezorgd. In een pakketje zitten burrito’s of medicijnen. Dat vertelt de teamleider van het project, James Ryan Burgess, op Medium.

Project Wing is een onderdeel van X, het onderzoekslab van Alphabet. Er worden al langer dronebezorgingen getest in Australië, maar sinds deze week werkt het project samen met de Mexicaanse restaurantketen Guzman y Gomez en apotheker Chemist Warehouse.

Platteland

Inwoners van Australië kunnen nu een speciale app van het project installeren. Vanuit daar kunnen ze bestellingen bij de twee bedrijven plaatsen. Een drone plaatst de pakketjes bijvoorbeeld in de tuin. Op dit moment wordt er vooral getest op het platteland. Daar moeten gebruikers vaak 40 minuten met de auto rijden om iets op te halen. Per drone moet dat veel gemakkelijker worden.

Bij de tests wordt gekeken hoe drones het beste pakketjes kunnen bezorgen. Daarbij worden onder meer de tuinen van meerdere klanten geanalyseerd.