Google brengt luchtvervuiling in Californië in kaart met Google Earth

Luchtvervuiling Google Earth

Luchtvervuiling is een groot probleem en Google weet dat. Daarom neemt het bedrijf met enige regelmaat een initiatief om hier bewustzijn over te creëren. Het nieuwste initiatief vindt plaats in Google Earth. Daar heeft het bedrijf samen met Aclima de luchtvervuiling in Californië in kaart gebracht.

De vervuiling in Californië werd gemeten op drie locaties: de San Francisco Bay Area, Los Angeles en Central Valley. Daarvoor gebruikte Google sensoren van Aclima, om de vervuiling te meten. De sensoren werden geïnstalleerd op Street View-auto’s. Het bedrijf zelf stelt dat de luchtkwaliteit per straat kan verschillen. Daarnaast heeft ook de tijd van de dag een grote invloed.

Wetenschappers

“Wetenschappers en luchtkwaliteitspecialisten kunnen deze informatie gebruiken om lokale organisaties, overheden en regelmakers te helpen bij het vinden van mogelijkheden om de luchtkwaliteit te verbeteren”, aldus Karin Tucen-Bettman, programmamanager bij Google Earth. De gemeten data kan dan ook bij Google worden opgevraagd.

Of de internetgigant ook buiten Californië en de Verenigde Staten de luchtvervuiling wil gaan meten voor Google Earth, is niet duidelijk.