Google en Lenovo brengen deze zomer de eerste Project Tango-telefoon uit

Lenovo Project Tango

Google’s Project Tango is niet langer een prototype: samen met Lenovo gaat het bedrijf een consumententelefoon met de technologie uitbrengen. De Project Tango-telefoon zal vanaf deze zomer worden verkocht voor minder dan 500 dollar. Het toestel krijgt een scherm kleiner dan 6,5-inch.

Met Project Tango kan een smartphone de omgeving in een 3D-kaart plaatsen met behulp van camera’s en sensoren. Hierdoor kan bijvoorbeeld een smartphonegame je woonkamer gebruiken als level, of kun je met meubels slepen in een app speciaal voor je huisinrichting. De technologie is ook ideaal voor het gebruik van navigatie binnen een gebouw.

Google had al eens een smartphone met Project Tango gemaakt – wij schreven daar in februari 2014 al over. Dat was alleen slechts een prototype, dat alleen te zien was in onderstaande video. Daarmee gaf Google een voorproefje van de technologie achter Project Tango, maar niemand mocht er nog gebruik van maken. Daar zal deze zomer met de Lenovo-telefoon verandering in komen.

Hoeveel smartphone-apps van Project Tango gebruik gaan maken, is echter nog de vraag. Zolang er slechts één Android-telefoon deze technologie bevat, kan slechts een kleine groep gebruikers hier immers gebruik van maken. En dat maakt het niet heel aantrekkelijk om hier speciaal apps voor te ontwerpen die bedoelt zijn voor een groot publiek.