Google Fit gaat live-informatie, slaapdata en voeding combineren

Google heeft van smartphones en smartwatches met Android capabelere fitnesstrackers gemaakt, door de Android-app Google Fit bij te werken. Het is hiermee voortaan live bij te houden hoe je wandelt, hardloopt en fietst. Dat maakt Google Fit handig voor tijdens het sporten. Eerder bood de app je vooral een overzicht voor achteraf.

Google Fit biedt nu ook ondersteuning voor krachttraining, waardoor het met een Android Wear-horloge mogelijk is om bijvoorbeeld pushups bij te houden. De verbrande calorieën tijdens de krachttraining worden bij het dagelijkse totaal opgeteld.

Google Fit Active

Het dagoverzicht kan voortaan ook voeding bijhouden als je de voedingsfuncties van de apps with MyFitnessPal, Fatsecret, Lifesum, of LoseIt gebruikt. Het overzicht toont hoeveel calorieën je hebt geconsumeerd en hoeveel vet, proteïnes en koolhydraten er in je maaltijd zaten.

Met behulp van de app Sleep S Android, of trackers zoals de Xiaomi Mi Band en Sony Smartband 2 is het mogelijk om slaapdata in Google Fit te tonen. Google zal vertellen of je vannacht meer of minder dan gemiddeld hebt geslapen.

Door al deze data te tonen in één overzicht, wordt Google Fit een verzamelplek voor alles over je gezondheid. Een logische stap voor een databedrijf zoals Google, dat zich tot nu toe minder actief richtte op fitness. Google Fit lag lange tijd op de plank, maar eerder deze week verscheen ineens de eerste grote update. Nu is er nog een nieuwe versie uitgekomen.