Amsterdamse StartMonday gaat zelflerende software van IBM Watson gebruiken

IBM Watson

Het Amsterdamse StartMonday gaat speciale software van Amerikaanse techgigant IBM gebruiken. StartMonday heeft een vacatureplatform ontwikkeld op basis van de zelflerende capaciteiten van Watson, IBMs supercomputer. Dat maakten beide partijen vandaag bekend op ‘How To Get There’-bijeenkomst in Rotterdam.

Eerder vandaag schreven we al over hoe IBM een app heeft uitgegeven die op basis van de capaciteiten van Watson trends kan analyseren en zodoende de beste cadeautjes uit kan kiezen voor de feestdagen. In grote lijnen werkt het platform van StartMonday op dezelfde manier.

Daar gaat Watson werkzoekenden koppelen aan bedrijven door op een hele menselijke manier informatie van beide partijen te analyseren. Watson is namelijk in staat om personen en bedrijven te koppelen op basis van de analyse van natuurlijk taalgebruik en social media-data.

Volgens Michel Splint, Ecosystem Development Manager bij IBM, een uitgelezen kans om het gat tussen grote bedrijven en start-ups te dichten:

Vanuit het bedrijfsleven klinkt veelvuldig de oproep om tot een betere aansluiting tussen startups, corporates en innovatiehubs te komen. Een gevestigd bedrijf als IBM zoekt al langer actief de samenwerking op met jonge, innovatieve bedrijven en helpt hen bij het op de markt zetten van hun business-idee dat gebruik maakt van cognitieve technologie. Nederland geldt al lange tijd als een belangrijke regio voor technologische innovatie. Dit maakt Watson’s komst naar Nederland een logische stap, waarmee de banden met een nieuwe generatie ondernemers aangehaald worden.