‘Google gaat abonnementdienst Play Pass uitrollen voor Android-apps’

Android. Android Q

Google gaat mogelijk een abonnementendienst aankondigen genaamd Play Pass. Met dat abonnement kun je Android-apps en spelletjes uit de Play Store krijgen, meldt 9to5Google.

Het abonnementenmodel werkt al voor films, muziek en TV-series. Nu wil Google daar dus ook van profiteren met apps. Er zijn al referenties gevonden voor de Play Pass in de Google Play Store, waaronder een regel code met de tekst “Play Pass Subscription”. En ook is er een enquête geweest waarin naar zo’n abonnement gevraagd werd.

Abonnement

Natuurlijk gaat het om betaalde apps en games die je uit de Play Store zou kunnen downloaden met het abonnement. Daar zou je een maandelijks bedrag voor betalen. Voordeel is dat je dan niet meer apart hoeft te betalen voor een selectie games, maar dat je ze in een keer krijgt.

De vraag is of ze dan ook direct gedownload worden, of dat je ze nog wel afzonderlijk op je telefoon of tablet moet zetten. Google zelf heeft nog niets laten weten over het idee. Of en wanneer het abonnement dus verschijnt, is onbekend.