Google gaat een miljard dollar uitgeven aan nieuwe campus in New York

Google Chrome

Google investeert ruim een miljard dollar in een nieuwe campus in New York. Daarmee is het het tweede grote tech-bedrijf na Amazon om New York te kiezen om uit te breiden. Dat meldt Reuters.

De nieuwe campus, genaamd Google Hudson Square, moet 1,5 miljoen vierkante meter groot worden. De campus bestaat uit geleasede panden op Hudson Street en Washington Street. De bedoeling is dat dit de belangrijkste locatie wordt voor de verkoopafdeling voor advertenties, de Global Business Organization.

Verhuizing

Google hoopt in 2020 al te kunnen verhuizen naar twee gebouwen aan de Hudson Street. In 2022 wil het bedrijf naar de gebouwen aan de Washington Street gaan. De nieuwe campus krijgt in de komende tien jaar een capaciteit van ruim het dubbele van alle huidige werknemers in New York, wat er nu ruim 7.000 zijn.

New York is populair aan het worden onder tech-bedrijven, onder meer vanwege de vele werknemers die er zijn en de goede infrastructuur. “We groeien sneller buiten de Bay Area (waar het hoofdkantoor staat, red.) dan erbinnen”, stelt Ruth Porat, CFO van Alphabet en Google.

Foto: Shutterstock.com