Geluidwerend hondenbed van Ford moet honden kalm houden tijdens oud en nieuw

Ford-Hondenbed

Oud en nieuw is voor veel mensen een moment om een feestje te vieren, het liefst met zoveel mogelijk vuurwerk. Maar het gemiddelde huisdier vindt dat allemaal wat minder leuk. Daarom heeft Ford een noise cancelling-hondenbed gemaakt, zodat je huisdier rustig blijft tijdens de nacht. Dat meldt het bedrijf in een blogbericht.

Het hondenbed is behoorlijk slim. Zodra de microfoons in het bed het geluid van vuurwerk oppikt, stuurt een ingebouwd audiosysteem tegengestelde frequenties uit om het geluid uit te bannen. Het bed is verder gemaakt van kurk met een hoge dichtheid, wat ideaal zou zijn voor het geluiddicht maken van het bed.

Edge SUV

Het idee hiervan is dat je het hondenbed in je woonkamer kunt zetten, en je je hond in de buurt kunt houden tijdens oud en nieuw, zonder dat hij last heeft van al het lawaai. De inspiratie kwam van de noise cancelling-technologie uit de Edge SUV van Ford, dat helpt om rustigere reizen te bieden aan bestuurders en passagiers.

Vooralsnog gaat het alleen om een prototype, dus dit jaar zul je het hondenbed nog niet kunnen kopen. Misschien hebben we volgend jaar meer geluk.