Google gaat zonnepanelen verhuren aan consumenten

Gisteren maakte Google op het officiële bedrijsblog bekend dat het zonnepanelen zal gaan verhuren aan consumenten. Een samenwerking met SunPower Corporation en een fonds van 150 miljoen dollar moeten dit project mogelijk maken om het zo voor duizenden huishoudens in Amerika makkelijker te maken om zonnepanelen aan te schaffen.

Met het fonds zullen zonnepanelen worden ingekocht door SunPower en Google. Vervolgens worden de panelen verhuurd aan huishoudens voor een lagere prijs dan de reguliere elektriciteitskosten. Door deel te nemen aan het project help je dus niet alleen het milieu maar ben je ook goedkoper uit.

SunPower leverde al zonne-energie aan woningen en bedrijven en maakt bovendien zelf eigen zonnecellen en panelen. Deze panelen produceren tot vijftig procent meer energie dan concurrenten en gaan langer mee. Google heeft tot nu toe in totaal al meer dan één miljard dollar in zestien schone energie-projecten gestopt.

Het is nog niet bekend wanneer het project precies van start zal gaan en wat de kosten zullen zijn. Wil je in Nederland zonnepanelen huren dan kan dat via bedrijven zoals Zonline en Solease.