Voel je een koning met Uber op Koningsdag

Uber is de laatste tijd vooral door alle problematiek in het nieuws geweest, taxi-bedrijven die in opstand komen en de Belgische rechtbank die de dienst illegaal verklaard. Toch is er niet alleen maar negatief nieuws; zo organiseert Uber met koningsdag een speciale actie voor de reizigers in Amsterdam.

Regel je namelijk met Koningsnacht of -dag een ritje met Uber dat wordt je koninklijk vervoerd. In een e-mail aan gebruikers vertelt Uber dat er een recordaantal chauffeurs wordt ingezet om je zo veilig, snel en stijlvol mogelijk door de stad te verplaatsen. Hoewel een groot deel van de stad is afgesloten kun je je buiten de grachten nog steeds laten vervoeren. De eerste vijfhonderd gebruikers krijgen bovendien bij hun Uber-ritje een oranje “Ride like a King” t-shirt cadeau om de dag in stijl te vieren.

Kaart_Amsterdam4c4be7

Uber maakt tijdens Koningsnacht en -dag gebruik van dynamische tarieven – je wordt altijd gewaarschuwd zodra deze tarieven in werking treden. De prijzen gaan dan wat omhoog als het erg druk is zodat er meer auto’s online komen en de beschikbaarheid gegarandeerd kan worden. Zodra de drukte afneemt en er weer meer Ubers vrijkomen gaan de tarieven weer omlaag.