Google geeft Chrome ondersteuning voor picture-in-picture op je laptop

Google Chrome smartphone

Google brengt picture-in-picture (PiP) naar de laptop en desktop met de 70e versie van zijn browser Chrome. Kijk je dan een video in de browser, dan kun je deze kleiner maken en verder gaan met je werk. Dat meldt Android Police.

De optie was al beschikbaar op Android, en zat ook in de bètaversie van Chrome 69 voor macOS, Windows, Linux en ChromeOS. Maar toen moest je het nog zelf inschakelen. Voor Windows, Linux en macOS wordt het nu standaard ingeschakeld.

Gebruik

Om gebruik te maken van de functie ga je bijvoorbeeld naar YouTube, en klik je twee keer met je rechtermuisknop als een video afspeelt. Vervolgens klik je in het verschenen menu Picture in Picture en de video verschijnt in een klein scherm, dat boven al je andere schermen blijft hangen.

Het voordeel daarvan is dat je dus video’s kunt bekijken, terwijl je ook andere dingen opzoekt of leest op het internet. De functie werkt echter ook als je een ander programma opstart. Dus zelfs tijdens het ontwerpen in bijvoorbeeld Illustrator kun je de instructievideo ernaast houden.

Het scherm kun je zelf naar andere plekken op je beeld verschuiven en groter of kleiner maken.