Google Glass app houdt slaperige automobilisten alert achter het stuur

Wel of geen Google Glass op in de auto? Dat is een vraag waarover de beleidsmakers zich het komend jaar zullen moeten gaan buigen. In elk geval is er nu al één Glass app opgedoken die de veiligheid in het verkeer zou kunnen verbeteren: DriveSafe geeft automobilisten namelijk een seintje als ze dreigen af te dwalen in het verkeer.

Met de app kun je je Glass het commando geven om je wakker te houden. Zodra je hoofd te lang onder een bepaalde hoek hangt, zal de speaker tegen je slaap een alarm afspelen om je wakker te maken. Als je te vaak in slaap dommelt achter het stuur, zal het navigatiesysteem een parkeerplaats voor je opzoeken waar je op dat moment heen kunt rijden.

Autofabrikanten zoals Mercedes en Audi werken al een tijdlang aan vergelijkbare systemen die bepaalde bewegingen van je hoofd of ogen monitoren om te kijken of de bestuurder wel scherp en alert is. Tot op heden werden deze systemen nog niet gelanceerd in de praktijk. Google Glass Explorers kunnen de app installeren via deze site.

google_glass_drivesafe-100225234-large