Google Glass krijgt concurrentie: Recon Jet is een wearable bril speciaal voor sporters

Wie de kans had om Google Glass recent even zelf te proberen tijdens The Next Web Conference, zal zich gerealiseerd hebben dat de wannahave gadget van dit moment nog behoorlijk delicaat aanvoelde. Zijn tengere voorkomen, en huidige verkoopprijs van 1500 dollar, zorgen er voor dat je het apparaat waarschijnlijk nog niet zonder meer op zou zetten tijdens een snelle skiafdaling of een stukje downhill mountainbiken.

Gelukkig is er nu een goedkopere variant speciaal voor sporters op de markt: De Recon Jet. Net als Glass zet je deze bril gewoon op je neus, alleen is het apparaat naar verluid een stuk steviger en zit je display niet direct boven maar net onder je oog. Op het schermpje kan allerhande sport gerelateerde content worden getoond, bijvoorbeeld je huidige snelheid, afstand, hoogte, etc.

recon-jet

Omdat de Jet zich met name richt op extreme outdoor sports, bevat de bril donkere glazen. Het beeldscherm loopt op een aangepaste versie van Android, wat betekent dat een beetje handige developers zelf apps voor het apparaat kunnen gaan bouwen.

Het is de bedoeling dat de Recon Jet eind 2013 op de consumentenmarkt verschijnt voor een verkoopprijs ergens tussen de 400 en 600 dollar.