‘Toekomstige versie Google Glass vormt zich naar je hoofd’

Google Glass

Google werkt op dit moment stilletjes aan de opvolger van de Google Glass. Hoe die er gaat uitzien weten we niet, maar een nieuw patent geeft wel een mogelijk voorproefje. Hierin laat Google namelijk een nieuwe versie van de Glass zien, die zich naar je hoofd kan vormen.

De Google Glass bevestigt zich aan één kant van je hoofd, waardoor je niet langer een volledige bril nodig hebt. Op de band om je hoofd zit een touchpad, waarmee je de interface van het draagbare apparaat kunt bedienen.

Google beschrijft daarnaast hoe je het scherm van de Glass kunt uitbreiden met behulp van een speciale lens, zodat beide ogen iets te zien krijgen.

Het is nog maar de vraag of Google’s volgende versie van de Glass er ook echt zo uit gaat zien. Toen we voor het laatst over de Google Glass hoorden, waren er meerdere ontwerpen in de running. Eén daarvan zou niet eens een scherm hebben.

Daarnaast is dit uiteraard ‘slechts’ een patent. Google legt een mogelijk ontwerp vast, maar dit garandeert niet dat deze versie er ook echt zal komen. Wellicht is Google inmiddels alweer van deze versie afgestapt en wordt er aan totaal iets anders gesleuteld.