Google wil met zijn vernieuwde berichtenapp Hangouts de concurrentie aangaan met Slack

Google wil zijn berichtendienst Hangouts gaan inzetten als een alternatief voor Slack. Gisteren kondigde het bedrijf aan de app te splitsen in twee varianten: Hangouts Meet en Chat. Met laatstgenoemde richt Google zich, net als Slack, op zakelijke gesprekken met collega’s of klanten.

Met Chat kunnen gebruikers een-op-een met elkaar praten, maar ook kanalen aanmaken voor groepsdiscussies. Door een koppeling met G Suite, de zakelijke apps van Google, kunnen bestanden uit Google Drive of Google Docs gedeeld worden. Ook is het mogelijk om video’s direct in de app te bekijken.

De app is ook voorzien van een eigen chatbot, @meet. Die is gekoppeld aan Google Calander en kan gebruikt worden om bijvoorbeeld nieuwe afspraken te plannen. Derde partijen kunnen ook hun chatbots toevoegen aan Chat, iets waar Slack bekend om staat.

Hangouts Meet

De andere afsplitsing van berichtenapp Hangouts, Meet, richt zich vooral op vergaderingen. Gebruikers kunnen een link delen waarmee maximaal dertig personen kunnen deelnemen aan een videovergadering. Deelnemers hebben geen account nodig en hoeven niets te downloaden.

Ook deze app is gekoppeld aan G Suite. Bovendien biedt Google ook de mogelijkheid om mee te vergaderen door middel van een telefoonnummer. Op die manier kunnen gebruikers in de auto ook hun bijdrage leveren.

Hangouts Meet wordt de komende weken beschikbaar voor gebruikers van G Suite. Zakelijke klanten van Google kunnen zich vanaf nu ook aanmelden voor een bètaversie van Chat.