Google komt met Chromecast Ultra met 4K-ondersteuning

Google Chromecast Ultra

Google heeft een nieuwe versie van de Google Chromecast aangekondigd. Met de Chromecast Ultra kun je 4K-video streamen. Dit doe je net als bij eerdere Chromecasts via je smartphone of tablet. Het apparaat ondersteunt naast 4K ook HDR (een beeldtechnologie voor een breder kleurenspectrum) en Dolby Vision voor 3D-geluid. Uiteraard moeten je tv en versterker deze technologieën ook ondersteunen.

Met de Chromecast Ultra kun je onder meer kijken naar Netflix in 4K (bij series en films die dat ondersteunen), maar Google gaat Google Play ook uitbreiden met 4K. Voorlopig is het aanbod in het algemeen nog wel beperkt, maar er komt uiteraard steeds meer content in 4K beschikbaar.

Om te voorkomen dat je video’s gaan haperen omdat je wifi er moeite mee heeft, kun je deze Chromecast ook aansluiten op internet via een ethernetkabel. Deze plug je niet in het apparaat zelf, maar in de voedingskabel. Een slimme oplossing om te voorkomen dat de Chromcast zelf veel groter wordt.

De Chromecast Ultra kost 79 euro en de verkoop start binnenkort. Een exacte datum voor de Nederlandse release is er nog niet; in de VS start de verkoop volgende maand.