Google presenteert Google Wifi: Een uitbreidbare router voor in je huis

Google Wifi

Google heeft zojuist Google Wifi aangekondigd: een uitbreidbare wifi-router. Op die manier kun je makkelijk meerdere toegangspunten aan je netwerk koppelen, zodat je je internetbereik kunt uitbreiden naar bijvoorbeeld je tuin of een ander gedeelte van je huis. Als je door je huis loopt wisselt je smartphone of tablet automatisch van router om een zo goed mogelijke verbinding te verzorgen.

Via een app kun je zien hoeveel apparaten met het wifi-netwerk zijn verbonden. Daarin kun je ook de toegang van bepaalde apparaten pauzeren. Op die manier moet het bijvoorbeeld makkelijk worden om je kinderen achter hun apparaat vandaan te halen zodra het etenstijd is.

Google Wifi is vanaf volgende maand te bestellen. Vanaf december moeten de apparaten verscheept worden. De prijs van één router is 129 dollar. Een set van drie stuks kost 299 dollar. Of de apparaten ook direct in Europa beschikbaar zijn en hoeveel ze hier gaan kosten, heeft het bedrijf niet bekendgemaakt. De OnHub-routers, die Google eerder introduceerde, zijn nooit in Nederland verschenen.